google45f95157b92fc3a2.html

Klaprozen vzw

je kan ons helpen

Je kan Klaprozen vzw op verschillende manieren helpen.

Wij en de slachtoffers zijn je daar ontzettend dankbaar voor.

Materieel

De meisjes die bij ons komen wonen, bezitten meestal zo goed als niets. Wij zorgen voor alles wat een jong meisje nodig heeft om haar leven wat op de rails te krijgen, zich goed te voelen en een opleiding te volgen of te werken: kleren, make-up, schoenen, tasjes, een laptop, een mobiele telefoon, … Omdat onze financiële middelen beperkt zijn, hopen we op zoveel mogelijk schenkingen. Ook waardebonnen voor bijvoorbeeld kleding of make-up en dergelijke zijn welkom, want zo kunnen de meisjes zelf hun eigen spullen kiezen. Dat is ook heel belangrijk voor hun gevoel van eigenwaarde.

Financieel

Klaprozen vzw er voor dat de meisjes administratief in orde zijn: een nieuwe identiteitskaart aanvragen (die hebben ze vaak niet meer), inschrijven bij een ziekenfonds, soms inschrijven in een nieuwe school. Omdat de meisjes vaak ook medische problemen hebben, komen er heel wat medische kosten bij. Dat is niet alleen voor eerste onderzoeken, maar ook voor de medicatie en medische opvolging. U ziet het: de noodzakelijke kosten voor de opvang van deze meisjes lopen al snel hoog op. Daarom zijn wij ook heel blij met uw financiële steun.

Elke milde gift is welkom op rekeningnummer BE96 0689 3752 2205.

via trooper

Wist je dat je ons ook financieel kunt steunen zonder dat het je een cent kost? Dat kan als je je online aankopen via Trooper doet. Trooper is geen webshop, maar een platform die allerlei webshops zoals coolblue, Hema, Collect&Go, booking enz. koppelt aan verenigingen. Als je via Trooper bestelt in plaats van rechtstreeks via de site van je webwinkel, gaat gemiddeld 5% van je aankoopbedrag naar de vereniging die jij wil steunen.

Hoe pak je dit aan?

Klaar! Zo eenvoudig is het. Wil je graag met Trooper werken – misschien ook voor andere verenigingen – maar je bent bang dat je het op het cruciale moment zult vergeten? Geen probleem, je kunt een ‘Trooperbot’ installeren. Dat is een stukje software dat je via de Trooperwebsite aan je internetbrowser kunt toevoegen. Als je daarna een webshop opent die op Trooper staat, zal de Trooperbot je eraan herinneren dat je dit soort bestellingen via Trooper wilde doen.

Vrijwilligers

Klaprozen vzw werkt vrijwel uitsluitend met vrijwilligers. Vooral voor de dagelijkse werking in het huis zijn deze mensen van cruciaal belang. Terwijl zij ervoor zorgen dat het dagelijkse leven zijn gang blijft gaan, heeft spilfiguur Saskia Van Nieuwenhove de handen vrij om acute problemen aan te pakken, overleg te plegen met betrokken instanties, nieuwe contacten te leggen enz. Daarnaast bieden sommige gespecialiseerde vrijwilligers de zorg die deze bijzonder kwetsbare meisjes hard nodig hebben. Een laatste groepje verzorgt de communicatie van de vzw, doet aan fundraising enz. Die mensen hebben niet noodzakelijk contact met de meisjes in het huis.

Vanwege de hoge mate aan vertrouwelijkheid die in en rond het huis nodig is, zijn we op zoek naar vrijwilligers met diverse, maar specifieke profielen. Voldoet u aan zo’n profiel en wilt u op vrijwillige basis meewerken aan Klaprozen vzw? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Hulp

wil je ons
helpen?

Uw milde gift is welkom

BE96 0689 3752 2205